ОЕЗ та глибока переробка кукурудзи — на Хмельниччині будують новий індустріальний парк

В Хмельницькій області тривають підготовчі роботи для будівництва індустріального парку, який називатиметься «Вуглецево нейтральний еко-агро-хаб «Поділля-Городок».

Про це Суспільне Хмельницький повідомив перший заступник Городоцького міського голови Артур Косінський. 

За його словами, там розташують кілька підприємств глибокої переробки сировини: 

  • завод з виготовлення неочищеного й очищеного медичного спирту з кукурудзи;
  • завод з виробництва олій;
  • сміттєпереробний завод. 

«Вуглецево нейтральний» говорить уже про те, що викиди CO₂будуть мінімальними. Близько 70% продукції, яка буде вироблятися в цьому парку, буде йти на експорт, за кордон. Ця продукція буде сертифікована, вироблятиметься виключно на сертифікованому обладнанні з найвищою нормою екологічного захисту. Тому, в плані екології — це буде екологічний проєкт, екологічний хаб», — сказав Косінський.

Читайте також: В Україні зареєстрували індустріальний парк для технічних конопель 

За його словами, індустріальний парк будуватимуть на місці фільтраційного поля колишньої цукроварні на площі 50 гектарів. Ця ділянка — комунальна власність громади, яку на 35 років міська рада віддала в оренду приватному бізнесу з умовою, що цільове призначення землі не зміниться. Розроблену концепцію погодили в Міністерстві економіки. Цьогоріч, після реєстрації та обрання керуючої компанії, залучатимуть учасників парку. Це можуть бути як українські, так і іноземні інвестори.

«На наступний рік програмою-мінімум буде проєктування і будівництво мереж. Після цього вже, звичайно, саме будівництво заводів, цехів, фабрик, самого парку. Найраніші терміни запуску виробництва — 2026 рік», — додав посадовець.

На будівництво залучать приблизно 350 працівників, а для роботи всього індустріального парку знадобиться десь пів тисячі робітників.

Нагадаємо, у серпні почалося будівництво чергового індустріального парку — Volia Agri-Food Park Vinnytsia. Він спеціалізуватиметься на виробництві проміжної та кінцевої продукції харчової промисловості, наданні спеціалізованих послуг, проведенні досліджень та розробок в агрохарчовій сфері.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus