Україна отримає додаткові 50 млн євро на рефінансування програми Доступні кредити 5-7-9%

30 листопада Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Угоду про грант між Україною та Кредитною установою для відбудови (KfW) на суму 50 млн євро на рефінансування Програми «Доступні кредити 5-7-9%». Кошти дозволять відшкодувати витрати на компенсацію процентної ставки за кредитами для малого і середнього бізнесу України.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Робота підприємств є важливою складовою фінансової стабільності та економічної безпеки України в умовах війни. 50 млн євро грантових коштів KfW стануть вагомим внеском в удосконалення діючих програм фінансової підтримки бізнесу. Кошти будуть спрямовані на рефінансування витрат за Програмою «Доступні кредити 5-7-9%», що дозволить й надалі забезпечувати доступ малому і середньому бізнесу до пільгового кредитування», — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: 2023/24 МР буде для аграріїв найскладнішим за всю історію незалежної України — думка

Як повідомила керівниця штабу по Україні Федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ) Ульріке Хопп-Нішанка, минулого року KfW надав 150 млн євро для програми 5-7-9, тепер підтримку розширено на додаткові 50 млн євро.

«Ці кошти є важливою складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році склала більше ніж 600 млн євро», — сказала вона.

Нагадаємо, з початку року 12,3 тисяч агрогосподарств одержали 65,2 млрд грн банківських кредитів на розвиток. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 9,6 тис. підприємств профінансували на 37,5 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus