В Україні планують будівництво двох молочних ферм

Ічнянський молочно-консервний комбінат (IMKK) планує почати будівництво ферми для корів на 4 тис. голів.

Про це у коментарі Latifundist.com на XV Всеукраїнській конференції «Молочний бізнес — 2023» розповів голова Наглядової Ради ІМКК Валентин Запорощук.

«В планах будівництво великої ферми на 4 тис. голів дійного стада. Ми це планували і раніше, просто зараз більшими темпами хочемо це реалізувати, тим більше, що зараз є фінансові спонсори, які готові давати на це кошти. Тому що це переробка, у нас дешева сировина, мається на увазі зерно. Коли в нас запрацюють порти ми не знаємо і не думаємо, що війна закінчиться завтра, тому працюємо на тривалий процес, будемо інвестувати в сировину і в переробку», — розповів Запорощук.

Він зазначив, що компанія готує проєкт нового цеху переробки, нових видів продукту, які йтимуть на експорт.

Читайте також: У Європі є шлейф негативного сприйняття українських молочних продуктів — експерт 

Генеральний директор компанії «Волошкове поле» Андрій Табалов також розповів про плани на будівництво ферми.

«В наступному році плануємо збудувати нову ферму для європейських порід корів. Цей інвестиційний проєкт ще на стадії обговорення всередині компанії, але я впевнений, що зможу аргументувати перед керівництвом і спробуємо, бо це дуже актуально. Сировини молочної у нас не вистачає, особливо якісної», — зазначив Табалов.

Нагадаємо, у червні 2023 року стало відомо, що фермерське господарство «Промінь», яке знаходиться у Миколаївській області, за 60 км від лінії фронту, збудує ферму на 3 тис. телят.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus