Українські виробники молока мають добру рентабельність на тлі рекордно високої закупівельної ціни на сировину — ADT

В той час, як інші галузі сільського господарства в Україні мають серйозні проблеми з рентабельністю, українські виробники молока на тлі дешевих кормових компонентів в раціоні та рекордно високої закупівельної ціни на молоко-сировину, мають дуже добру рентабельність.

Про це повідомляє American Dairy Technology (ADT).

«А от чи використають виробники таку можливість, поки що рано казати, це напевно буде помітно по тих інвестиціях, які будуть реалізовуватися на молочних фермах (якщо будуть)», — йдеться у повідомленні.

Як приклад, деякі ознаки вже можна помітити — з’явився досить високий попит на нетелей, відповідно зросла і ціна на них (на 10-20%). Але така ситуація може бути не довго. По-перше, переробники не зможуть довго платити таку високу ціну за молоко. Вже зараз на європейському ринку є пропозиції з дешевшим молоком під переробку в Україні.

Читайте також: Україна займає 32 місце у світовому рейтингу виробництва молока. Найбільша проблема — дефіцит сировини

По-друге, така ситуація може стимулювати виникнення «чорного ринку» молока, в світовій історії молочного бізнесу таких прецедентів було кілька і в кількох країнах. Вони були досить «успішними» для їх організаторів, але не для легальних виробників молока, зазначають в ADT.

Нагадаємо, в Україні планують будівництво двох молочних ферм.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus