Керівники агропідприємств вже не посилають своїх механізаторів на нерозміноване поле з надією на удачу — експерт

Загальна кількість полів до обстеження на деокупованих територіях становить 2,4 млн га, але враховуючи 20-ти кілометрову зону до лінії фронту, для нетехнічного обстеження (НТО) доступні 1,6 млн га.

Про це розповів засновник компанії Feodal Андрій Дем’янович в інтерв'ю на Latifundist.com

«Змінилася, на мою думку, свідомість аграріїв. А саме відношення до проблеми керівників агропідприємств: вони вже не посилають своїх механізаторів у поле, з надією на вдачу. Тож і бачимо менше підривів. З'явилась обізнаність в плані очікування. Аграрії розуміють, що гуманітарне розмінування — це довго, і вони готові чекати», — каже Демʼянович.

Читайте також: Швейцарська компанія передасть Україні 60 машин для розмінування

Він зазначив, що зараз є сотні опрацьованих заяв. По деяких вже розміновані ділянки, по інших — йдуть обстеження. Загалом Feodal оцифрував всі поля в межах окупованих і деокупованих територій і накопичив координати кожного поля з високою точністю. 

Нагадаємо, протягом листопада піротехніки державних органів та неурядових операторів обстежили понад 17 тис. га земель сільгосппризначення. За даними обласних військових адміністрацій, в рамках пріоритетного розмінування сільгоспземель всього з початку року обстежено понад 257 тис. га угідь.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus