Велика Британія підтримуватиме роботу українського морського коридору — створено коаліцію

Велика Британія оголосила про створення коаліції з розвитку морських спроможностей України.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

Коаліція була створена за ініціативи Великої Британії. Вона має підвищити спроможності України на морі задля забезпечення безпеки цивільного судноплавства та роботи морського коридору.

Учасники коаліції надаватимуть Україні кораблі, техніку, здійснюватимуть підготовку катерного складу морської та річкової флотилій ВМС, морської піхоти, ППО, протимінних підрозділів та інше.

Читайте також: Новий механізм покриття ризиків здешевить страхування на перевезення зерна українським морським коридором

«Головні завдання коаліції — це допомогти Україні здобути перемогу на морі, забезпечити безпеку цивільного судноплавства та нівелювати мінну небезпеку, адже зараз Чорне море є найнебезпечнішим з точки зору мінної безпеки в Європі. Море — це велика дорога і воно має бути рівним для всіх, саме тому ми маємо захистити його та стати настільки потужним флотом, щоб у рф більше ніколи не виникло бажання захопити його», — зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України Олексій Неїжпапа.

Нагадаємо, експортні відвантаження агропродукції водним транспортом у листопаді зросли до 4,3 млн т — рекордного місячного показника з квітня цього року. Зокрема, було відправлено на експорт 2,7 млн т через порти Чорного моря та 1,6 млн т через порти Дунаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus