Туреччина відправить 25 тисяч тонн українського зерна до Африки

25 тис. т українського зерна готується до відправки з турецького порту Самсун у Нігерію в рамках програми Grain from Ukraine.

Про це у коментарі Укрінформу розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Це зерно було доставлене в насипному порядку з одного з портів в Україні ще під час дії Чорноморської зернової ініціативи. Зараз воно зберігається в Туреччині в рамках Світової продовольчої програми ООН. Для нас важливо, що ми співпрацюємо зі Світовою продовольчою програмою, щоб постачати зерно у такі країни, як Нігерія», — сказав Боднар.

Він додав, що загалом планується відправити ще 60 кораблів з різних портів.

Читайте також: Швеція надасть Україні понад 8,7 млн євро в рамках ініціативи Grain From Ukraine

«Ця ініціатива буде реалізовуватися в міру того, наскільки зерно буде використовуватися, чи з портів Туреччини, чи з інших портів, де воно зараз зберігається. Ключовим координатором є Світова продовольча програма ООН, яка використовує можливості завантаження або з українських портів, або з тих, які були раніше куплені чи збережені в Туреччині чи в інших країнах. Зокрема, мова йде про Іспанію, яку досить часто говорять як про один з пунктів призначення українського зерна», — зазначив Боднар.

Як повідомив Укрінформу капітан судна, яке вирушить з українським зерном в Африку, вантаж прибуде в Нігерію приблизно через місяць.

«Зерно, яке буде завантажено на корабель протягом ще приблизно 10 днів, складає 25 тисяч тонн. Після завантаження ми триматимемо курс в Нігерію. Шлях до нігерійського берега займе ще приблизно 20 днів і також може залежати від погодних умов», — розповів капітан судна Fuat Sezgin Толга Оджал.

Нагадаємо, Кабінет міністрів Латвії виділить з державного бюджету 50 тис. євро на внесок у програму гуманітарної допомоги Grain from Ukraine.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus