Латвія зробить фінансовий внесок у програму Grain from Ukraine

Кабінет міністрів Латвії виділить з державного бюджету 50 тис. євро на внесок у програму гуманітарної допомоги Grain from Ukraine.

Про це повідомляє МЗС Латвії.

Програма була започаткована Україною в 2022 році, наразі в її рамках поставлено 170 тис. т зерна до чотирьох країн (Сомалі, Ефіопії, Кенії та Ємену).

«Внесок до програми Grain from Ukraine допомагають зусиллям України сприяти глобальній продовольчій безпеці, що є одним із елементів Формули миру, запропонованого Україною», — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що таким внеском Латвія підтримує як Україну, так і країни, куди відправлятиметься українське зерно. Це вже другий внесок Латвії в програму, 2022 року також був наданий фінансовий внесок у розмірі 50 тис. євро. 

Читайте також: Порти Дунаю залучили до ініціативи Grain from Ukraine

Нагадаємо, Україна готова включити Мозамбік в перелік країн, які отримують українські зернові в рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus