Знижки на транзитні перевезення вантажів через Молдову збережуться в 2024 році

Знижки на тарифи транзитних перевезень вантажів з України територією Молдови продовжили на 2024 рік.

Про це заявив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов під час онлайн-зустрічі з перевізниками Румунії та Молдови 19 грудня, пише Rail.insider.

«Залізниця Молдови подовжила дію знижок, які надала на тарифи на транзитні перевезення 2023 року, і на 2024 рік. Окремо також дали знижку на перевезення через Кучурган… І на сьогодні ми маємо знижки за всіма без винятку транзитними напрямками через територію Молдови. Прошу українських вантажовідправників, якщо є така змога, максимально везти вантажі через територію Молдови», — сказав Валерій Ткачов.

За його словами, з початку грудня у сполученні з Молдовою перевезено 107 тис. т вантажів. Зокрема, 71 тис. т — в експортному і транзитному сполученні, а 36 тис. т — в імпортному і транзитному сполученні.

Читайте також: Залізниця Молдови надала знижку для транзитних перевезень української олії 

В листопаді у сполученні з Молдовою перевезли 237,5 тис. т вантажів.

В липні 2023 року молдовська залізниця погодила знижку у розмірі 27% до існуючих тарифів на транзитні перевезення української агропродукції своєю територією у напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus