Астарта отримає $60 млн від Ощадбанку на будівництво заводу з поглибленої переробки сої


Джерело фото: «Астарта-Київ»

«Астарта-Київ» уклала з «Ощадбанком» кредитну угоду для фінансування інвестиційного проєкту з будівництва заводу з поглибленої переробки сої та виробництва соєвого протеїнового концентрату.

Про це повідомляє прессслужба агропромхолдингу.

Загальна сума кредитного ліміту становить $60 млн. Термін кредитування — 7 років. 

Як зазначив Юрій Каціон, заступник голови правління «Ощадбанку», відповідальний за корпоративний бізнес, для банку це перший спільний з «Астартою» масштабний проєкт.

«Він є прикладом саме тих проєктів, на які розраховує Уряд України у планах економічного відновлення країни. Це українські інвестиції в нашу переробну галузь із залученням коштів в українській фінансовій системі. За участь у фінансуванні цього проєкту була висока конкуренція між низкою банків. І те, що «Астарта» підписала угоду саме з «Ощадбанком», свідчить про готовність державних банків підтримувати український бізнес під час війни», — наголосив Юрій Каціон.

У свою чергу Лілія Лиманська, фінансова директорка «Астарти» під час підписання кредитної угоди, заначила, що реалізація інвестиційних проєктів, а особливо у сфері глибокої переробки сільськогосподарської продукції, є вкрай важливою як для підтримання економічної стабільності країни під час війни, так і для її післявоєнного відновлення

«Ми вдячні команді банку за злагоджену роботу. Саме завдяки таким банкам як «Ощадбанк», «Астарта» має можливість розпочати реалізацію масштабного інвестиційного проєкту навіть в умовах воєнного стану», — сказала Лілія Лиманська.

Нагадаємо, раніше директорка з розвитку бізнесу та зв'язків з інвесторами Групи компаній Юлія Берещенко повідомляла, що проєкт був оголошений у 2021 році вартістю $50 млн, з урахуванням інфляції зараз він (оцінюється) близько $60 млн.

Інвестиції на будівництво заводу буде розподілено на три роки поточний і два наступні.

Очікується, що завод у Глобиному вироблятиме до 100 тис. т концентрованого соєвого білка на рік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus