Після вступу до ЄС Україна може стати найбільшим виробником агропродукції в Європі — Сезарі Урбан

Після вступу України до ЄС, вона може перетворитися на найбільшого виробника сільськогосподарської продукції в Європі з безпрецедентним потенціалом.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів керівник підрозділу BASF Agricultural Solutions в Україні Сезарі Урбан.

За його словами, вже зараз помітні стратегічні інвестиції від українських дистриб'юторів, особливо в західній частині України вздовж кордону з Європейським Союзом. Ці інвестиції включають логістичні склади та залізничну інфраструктуру. 

Такий стратегічний крок здається Сезарі Урбану дуже розумним із двох основних причин.

«По-перше, через війну, що триває, вони можуть використовувати як автомобільні, так і залізничні перевезення до Європи, не покладаючись виключно на Чорноморський коридор. По-друге, коли Україна врешті-решт приєднається до Європейського Союзу, що, на мою думку, є скоріше питанням «рано», ніж «пізно», ці інвестиції дозволять безперешкодно і швидко транспортувати українську продукцію на європейські ринки. Далекоглядність українських дистриб'юторів у здійсненні цих інвестицій дійсно заслуговує на похвалу», — зауважив Сезарі Урбан.

На запитання щодо мирного співіснування українських та європейських фермерів, він відмітив, що з подібною ситуацією Євросоюз зіштовхнувся, коли до нього приєдналася Польща.

«На той час Польща, як і Україна зараз, була одним із значних виробників сільськогосподарської продукції, що приєдналися до ЄС. Протягом багатьох років, використовуючи спільну європейську політику субсидій та програм, Польща успішно керувала своєю інтеграцією. З цієї історичної перспективи я вірю, що Європейський Союз, спираючись на свій досвід першого розширення 20 років тому, зможе плавно інтегрувати Україну в європейський ринок», — говорить Сезарі Урбан.

Сезарі Урбан: Україна приєднається до Європейського Союзу. Це станеться скоріше «рано», ніж «пізно»
Читати також

І додає, що важливо розуміти, що якщо Україна стане частиною європейського ринку, це не обов'язково означатиме, що 100% продукції буде призначено для Європейського Союзу. 

Україна матиме можливість конкурувати за інші світові ринки, так само, як вона зараз робить це на ринках Африки, Азії та Америки. Завдяки вдосконаленим і передовим сільськогосподарським технологіям українські фермери, ймовірно, стануть більш конкурентоспроможними не тільки в Європі, але і в глобальному масштабі.

Нагадаємо, Україна залишилась в трійці основних постачальників агропродукції до ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus