В Україні планують змінити умови бронювання працівників

В Міноборони готуються пакетні зміни серед яких оновлена процедура бронювання працівників. Вона ще не узгоджена та формується.

Про це йшлося на зустрічі «Європейської Бізнес Асоціації»(ЄБА) з заступником Міністра економіки України Ігорем Фоменком, повідомляє AgroPolit.com з посиланням на пресслужбу ЄBA.

 «Ідея в тому, щоб змінити підходи до бронювання — зробити їх більш зрозумілими та прозорими», — сказано у повідомленні ЄБА.

Е-бронювання вже також було напрацьовано та направлено на погодження. Це буде експериментальний проєкт, терміном, ймовірно, на 2 роки (паперові бронювання також будуть залишатись).

У ЄБА повідомили деталі, які обговорювалися з Ігорем Фоменком.

  • Забронювати можна до 50% від військовозобов’язаних (на місяць бронюються ті, у кого є неточності в даних і на 6 місяців — у кого все в порядку).
  • Якщо людина не стоїть на військовому обліку — вона заброньованою бути не може. 
  • Куди звертатись для бронювання (до центрального органу влади чи до місцевої) залежить, в більшості своїй, від сфери. Бронювання підприємству надається на час поки його визначено критично важливим (наразі такий статус дається на 1 рік). Коли підприємство продовжує статус критичності, тоді і перебронювання відбувається.
  • У разі затримок з погодженнями бронювань, доцільно вести комунікацію як з Мінекономіки, так і з Генштабом, але бронювання продовжують погоджуватись.

Щодо перевірки інформації про військовозобов’язаних в «Дія», то існує така система «Оберіг», через яку інформація переводиться з паперового в електронний варіант. 

Наразі Міноборони та Мінцифри кинули всі сили для внесення інформації в «Оберіг». І там можна буде перевіряти свої військово-облікові дані з обмеженим доступом. Однак, поки про терміни поки говорити важко.

Лунала також інформація, що списки військовозобов’язаних потрібно буде погоджувати в ТЦК. Ігор Фоменко підтвердив, що такі ініціативи від Міноборони поступали, проте Мінекономіки такі ініціативи не підтримало.

Нагадаємо, у листопаді Мінагро надало уточнення до процедури бронювання військовозобов’язаних аграріїв.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus