ТАС Агро назвав основні культури на 2024 рік

Агрохолдинг «ТАС Агро» зробить фокус на олійні культури в 2024 році. 

Про це йдеться в матеріалі «Яким був 2023 для агрохолдингів? Своїми здобутками діляться LNZ Group, НІБУЛОН, HarvEast і ТАС Агро».

«Основні культури на 2024 рік це олійні — соняшник, соя і ріпак. Також не зменшуватимемо посіви пшениці і кукурудзи. Плануємо вдвічі збільшити вирощування цукрового буряку», — розповів Олег Заплетнюк, генеральний директор «ТАС Агро». 

За його словами, незважаючи на оптимізацію використання добрив та засобів захисту рослин, 2023 рік видався доволі врожайним. Цьому посприяли погодні умови та злагоджена і професійна робота команди. 

Особливо порадувала урожайність озимих культур — ріпаку і пшениці. Планові показники були перевершені на 15-17%. Також досягнуто планових показників і у вирощуванні ярих культур: сої, соняшнику. Отримали гарний результат у вирощуванні цукрових буряків, у заліковій вазі — 62 т/га. 

У розрізі торгового напряму, топменеджер розповів, що після підписання «зернової угоди» холдингу вдалося отримати квоту на портовому терміналі в Одесі та відвантажувати великі партії зернових на судна типу хенді-сайзи і панамакс. Компанія планує продовжувати відвантаження за умовами нового «зернового коридору».

Олег Заплетнюк зазначив, що на сьогодні енергоефективність і енергонезалежність — два пріоритетні напрямки розвитку компанії. 

«Щодо енергоефективності: ми проводимо певні технічні перебудови, зокрема всі сушарки працюють на теплогенераторах. До речі, для палива використовуємо соняшникові пелети, які отримуємо внаслідок переробки власного соняшнику.Ми розпочали цей проєкт на початку війни. У липні минулого року поставили п’ять установок, в цьому році вже дообладнали ще дві. Так ми стаємо незалежні від постачання газу. Також сушіння на пелетах за допомогою теплогенераторів суттєво покращує собівартість», — додав він. 

Також компанія реалізує проєкт по оновленню технічного стану компанії: закуповує нові трактори та комбайни. Останні вже показують свої можливості та ефективність до 100% порівняно зі старою технікою.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus