Польща отримала лист від Єврокомісії з вимогою скасувати ембарго на зерно з України

Від Європейської комісії надійшов лист із вимогою скасувати безстрокове ембарго на безмитний імпорт деяких сільськогосподарських товарів до Польщі. 

Про це повідомив польським ЗМІ Чеслав Сєкерський, міністр сільського господарства Польщі.

«Зростає загроза повернення зернової кризи річної давності. Єврокомісія вимагає від Польщі зняти ембарго на сільськогосподарську продукцію з України, а аграрії хвилюються, чи справді українське зерно буде транзитом лише з нового року», — йдеться у повідомленні.

З новим роком хвилювання аграріїв щодо надходження агропродовольчої продукції з України не зникають. Президент Люблінської сільськогосподарської палати Густав Єндрєєк отримав сигнали про те, що з 1 січня з України відновлено імпорт чотирьох видів зернових. 

«Ми не знаємо, що станеться на кордоні, тому що є суперечлива інформація про пропуск зерна до Польщі як безмитний імпорт», — пояснив Густав Єдреєк у заяві для Telewizja Trwam. 

Як повідомив міністр сільського господарства та розвитку села Чеслав Сєкерський з Польської народної партії, постанова про одностороннє закриття кордону є чинною. Тим часом Брюссель домагається відновлення імпорту.

«Це ембарго безстрокове. Ми розраховуємо, у нас вже є докази цього, тому що ми отримали лист від Єврокомісії з вимогою скасувати ембарго», — пояснив Чеслав Сєкерський.

Нагадаємо, що на думку Міхала Колодзейчака, заступник міністра сільського господарства перехідний період України до ЄС має бути дуже довгий — 20-25 років, а може й «нескінченно довгим».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus