Українське агро здатне дестабілізувати виробництво продуктів харчування в кожній країні ЄС — Колодзейчак


Джерело фото: eadaily.com

Ембарго на сільськогосподарську продукцію з України триватиме до тих пір, поки не будуть розроблені стратегічні програми, які запровадять або ліцензування продукції, яка буде надходити з України до Польщі, або квоти, які це визначатимуть.

Про це заявив Міхал Колодзейчак, заступник міністра сільського господарства, пише польське ЗМІ Cenyrolnicze.pl.

«Ми повинні знати, що українське сільське господарство здатне дестабілізувати виробництво продуктів харчування в кожній країні ЄС . Якщо ми хочемо, щоб ЄС виконував мету, для якої він був створений, тобто щоб продукти харчування вироблялися тут у відповідних кількостях і продавалися за справедливою ціною жителям ЄС, ми не можемо дозволити собі відкрити ринок ЄС для продуктів з України, в тому числі для зернових продуктів», — вважає Колодзейчак.

Міхал Колодзейчак вважає, що поляки вже зробили великий уклін перед українськими сільгоспвиробниками, олігархами, агроолігархами, іноземними холдингами та інвестиційними фондами, які виділили величезні кошти на землю в Україні, дозволивши транспортувати ці товари в інші країни ЄС. 

«Чому? Тому що, наприклад, німці були дуже великими отримувачами нашого зерна, нашої кукурудзи. Цей ринок у нас забрали продукти з України, так буде з кожним іншим товаром, який ми відправляємо в Західні країни ЄС», — переконує Міхал.

Читайте також: Сезарі Урбан: Україна приєднається до Європейського Союзу. Це станеться скоріше «рано», ніж «пізно»

На думку Колодзейчака, вони повинні зробити все, щоб українське зерно пішло в Африку, в країни Близького Сходу і в ті райони, куди рік тому домовлялися, що воно має піти.

«Допомога Україні — це так, але вона не може відбуватися за рахунок продовольчої безпеки в Польщі.Можливо, моє ставлення песимістичне, але, можливо, воно й реалістичне.Дехто каже, що ми повинні купувати ці продукти і переробляти їх, тому ми повинні відкрити кордон.Зараз Україна не буде так зацікавлена ​​імпортувати до нас сировину, тому що там буде розвиватися переробна промисловість, і ми будемо одержувачами цієї переробки, — попередив лідер «Агро Уніа».

Міхал зазначив, що, на його переконання, перехідний період України до ЄС має бути дуже довгий — 20-25 років, а може й «нескінченно довгим».

Нагадаємо, що польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску «Шегині-Медика». З 09:00 4 січня почали блокувати рух у пункті пропуску.

Виконано за допомогоюDisqus