Болгарія, Румунія і Туреччина пропонують іншим країнам приєднатися до розмінування Чорного моря

Болгарія, Румунія і Туреччина запрошують інші країни приєднатися до розмінування Чорного моря та забезпечення безпеки морських шляхів.

Про це виданню Euractiv Bulgaria повідомили в Міністерстві оборони Болгарії.

Ініціатива залишається відкритою для спільних дій і участі протимінних сил і засобів інших країн-членів НАТО за межами Чорноморського регіону.

«Наразі протимінні кораблі трьох чорноморських держав-членів НАТО — Болгарії, Румунії та Туреччини — братимуть участь у протимінній військово-морській групі в Чорному морі», — повідомили Euractiv в міністерстві.

Діяльність групи не буде спрямована проти будь-якої іншої країни, а операція з розмінування Чорного моря допоможе поліпшити взаємодію між учасниками.

Читайте також: Туреччина не пропустить в Чорне море мінні тральщики, подаровані Британією Україні 

Меморандум про взаєморозуміння між урядами Болгарії, Румунії і Туреччини планують підписати 11 січня.

Нагадаємо, Україна, уряд Великої Британії та пул міжнародних страхових компаній за участю страхового брокера Marsh, який є частиною компанії Olyver Vyman, створили спеціальний безпрецедентний механізм страхування суден, які скористаються українським морським коридором.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus