Все, що ми робимо в Україні, ми не розглядаємо, як безкоштовну допомогу. Це інвестиції — Говард Баффет

Все, що фонд Говарда Баффета The Howard G. Buffett Foundation робить в Україні, крім надання гуманітарної допомоги, це інвестиції.

Про це меценат розповів в інтервʼю для Latifundist.com.

«От я побудував міст Одеса-Рені і я бачу це не як гуманітарну допомогу, а як інвестицію. Те обладнання для аграріїв, яке ми надаємо в рамках програми «Жнива Перемоги» — це також інвестиція. Але якщо ми говоримо про програму з допомоги їжею людям в прифронтових зонах, то це вже благодійний проєкт», — розповів Баффет.

У 2023 році фонд відновив міст Одеса-Рені. Пів року тому до Говарда Баффета звернувся американський посол із питанням, чи може його фонд побудувати у Харківській області модульні мости. Фонд погодився і закупив матеріали, яких би вистачило побудувати 11 мостів у регіоні.

Читайте також: Інвестувати в сільське господарство необхідно зараз, не чекаючи перемоги — Говард Баффет

«І саме в той час побачили новину, як міст, який з’єднує Одесу і Рені, провалюється разом з вантажівкою, що на ньому знаходилася. Я відразу сказав, що харківські плани трохи посуваємо і кидаємо всі сили на відбудову цього моста», — зазначав Баффет.

За його словами, фонд направив в Україну більше $500 млн. Можливо, у 2024 році направить ще $300 млн або більше.

Нагадаємо, Фонд Говарда Баффета спільно з ADM зробили інвестиції в «сухий порт» на кордоні з Угорщиною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus