В Румунії активно будують нову автомагістраль від українського кордону до морських портів — Висоцький

Румунія будує нову автомагістраль від українського кордону до морських портів. Цей транспортний коридор сприятиме збільшенню експорту української агропродукції та зробить її більш конкурентною на світових ринках. 

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Перш за все, це можливість здешевити логістику, доставку української аграрної продукції до країн по всьому світу. Тому що буде можливість швидше, з меншими чергами, з меншим очікуванням проїжджати через Румунію і до морських портів з точки зору експорту морським шляхом, і до інших європейських країн», — зазначив посадовець.

Джерело: aktual24.ro

Висоцький повідомив, що наразі 1/5 українського агроекспорту йде через Румунію, але бували місяці, коли цей показник складав 70%.

Читайте також: У 2023 Україна збільшила експорт зерна через Констанцу на понад 60%

В березні 2024 року в Констанці планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції. Домовленість про це досягнута в Румунії на зустрічі щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus