Німецькі фермери заблокували два пункти пропуску на кордоні з Польщею — ЗМІ

12 січня німецькі фермери заблокували польські пункти пропуску Любешин та Росівка біля Щецина. В обох цих місцях трактори німецьких фермерів перекрили дорогу відразу за кордоном, і потрапити до Німеччини було неможливо.

Про це повідомляє RMF24.

На переїзді в Любешині також була група польських фермерів, які приїхали підтримати своїх колег.

В прикордонному регіоні Бранденбург протестуючі фермери повідомили про близько 40 місць, які вони сьогодні заблокують. 

Німецькі фермери вже п'ять днів протестують проти запланованого урядом Німеччини скорочення субсидій. План передбачає поступове скасування податкових пільг на сільськогосподарське дизпаливо. Кульмінацією має стати велика демонстрація в Берліні наступного понеділка, 15 січня. Цього дня також відбудеться зустріч лідерів депутатських груп із запрошеними на засідання Бундестагу представниками фермерів.

Читайте також: Шольц не планує йти на подальші поступки німецьким фермерам попри масові протести — Bloomberg 

«Розмова стосуватиметься економічних перспектив сільськогосподарських підприємств. Асоціація фермерів вже наполягла на розв'язанні в парламенті», — повідомляє агентство dpa.

Представники фермерів стверджують, що дискусія стосуватиметься «збереження конкурентоспроможності сільського господарства» та способів припинення протестів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus