В Німеччині продовжуються протести фермерів — до Берліну прибули 250 тракторів

У п’ятницю німецькі фермери знову вийшли на демонстрацію в Берліні. До столиці прибули понад 300 фермерів. Вони протестували із 250 тракторами перед штаб-квартирою коаліції проти запланованих скорочень субсидій на дизельне пальне.

Про це повідомляє tagesschau.de.

Протест був спрямований проти плану федерального уряду поступово скасовувати податкові пільги на сільськогосподарське дизельне пальне. Бундестаг хоче проголосувати за це наступного тижня.

До Берліну прибули 250 тракторів (Скриншот відео)

За повідомленнями ЗМІ, канцлер Олаф Шольц хотів знову поговорити з асоціацією фермерів в п'ятницю. Зустріч із президентом асоціації Руквідом запланована в канцелярії пізно ввечері.

«Протести останніх кількох тижнів показали, що галузь об’єднується і що досягнуто переломного моменту, який став останньою краплею», — сказав Хенрік Вендорф, президент Асоціації фермерів Землі Бранденбург.

Читайте також: Шольц не планує йти на подальші поступки німецьким фермерам попри масові протести — Bloomberg 

Фермери планують піти до федеральних офісів Зелених, FDP і SPD, щоб передати ноту протесту проти скорочень субсидій на пальне.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus