Землі на всіх не вистачить. Експерт пояснив, що не так з законопроєктом про надання військовим земельних ділянок

Пропозиція про надання першочергового права на одержання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства для учасників бойових дій та сім'ям загиблих чи померлих захисників дуже невдала, несправедлива і має значні ризики зловживань.

Таку думку висловив віцепрезидент Київської школи економіки Олег Нівʼєвський.

«Землі на всіх не вистачить. В державній власності залишилось наразі лише 750 тис. га. Також в комунальній власності ще є біля 4 млн га, але знову ж таки, цього мало. Тим більше, що на «безоплатні 2 га» конституційно претендують всі громадяни України», — зазначає Нівʼєвський.

Він нагадав, що в Україні вже був експеримент із першочерговим правом учасникам бойових дій на землю. Більша частина с/г земель приватизовувалась «по безоплатці» через бійців АТО.

«Не треба плодити земельну корупцію, краще віддячувати Захисникам та Захисницям та сім'ям загиблих повагою, грошима та іншим пожиттєвим забезпеченням. Прикладів в світі повно», — додав Нівʼєвський.

Раніше стало відомо, що Верховній Раді запропонували прийняти в першому читанні законопроект №10027 від 11.09.2023 про забезпечення права військовослужбовців-учасників бойових дій, членів сімей загиблих військових на отримання земельних ділянок.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus