З 2025 року всі невитребувані паї будуть визнані безгоспними — Мінагро

Після 1 січня 2025 року всі невитребувані земельні ділянки буде визнано безгоспними. Їх передаватимуть до комунальної власності територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Про це заявив заступник міністра аграрної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Тим, у кого наявні сертифікати на земельну частку (пай), що не замінені на витяг з Реєстру речових прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново оформити право власності, зазначив Денис Башлик.

Читайте також: В перші місяці юридичним особам буде складно знайти нотаріуса для укладення угоди про купівлю землі — експерт

«У разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, вони вважаються такими, що відмовилися від отримання земельної ділянки», — йдеться у повідомленні.

Він додав, що такі норми містить ч. 4 і 5 ст. 13 Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus