Цукрові заводи УПІ-АГРО встановили рекорд з виробництва продукції

Група компаній «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» 9 січня завершила сезон переробки цукрового буряку. Він тривав 132 доби і став рекордним для компанії за кількома показниками.

Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

Гайсинський та Крижопільський цукрові заводи компанії переробили 2,1 млн т цукрового буряку та виробили 337,5 тис. т цукру, що стало рекордним показником для підприємства.

«Також вперше в Україні компанією була запроваджена технологічна схема виведення цукрового сиропу на зберігання з подальшою переробкою. Зокрема, Гайсинський цукровий завод вивів на зберігання 48 тис. т сиропу, з якого навесні планується отримати 26 тис. т кристалічного цукру», — йдеться у повідомленні.

Цього сезону Крижопільський цукровий завод в черговий раз встановив галузевий рекорд за обсягом цукру, виробленого одним підприємством. Завод виробив 171, 5 т цукру, що є найвищим показником в Україні за всі роки цукроваріння, повідомили в УПІ-АГРО.

Читайте також: Австрійська компанія, яка продовжує працювати в росії, виступила проти безмитного імпорту цукру з України до ЄС 

Як зазначили в компанії, високі виробничі показники стали можливими за рахунок врожайності власного буряку на рівні 50 т/га та розширення партнерської програми «Цукровий буряк — вибір розумних!». Близько 40% сировини, що була перероблена заводами компанії цього сезону, було привезено партнерами-бурякоздавачами, що також є рекордним показником для УПІ-АГРО.

Нагадаємо, в 2023 році український експорт цукру становив 506 тис. т загальною вартістю $390 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus