Готуються закони, які зроблять польських та українських перевізників рівними згідно законодавства ЄС — Туск

Польща оцінюватиме існуючі моделі механізму верифікації експорту агропродукції з України, які вже діють для Румунії та Болгарії.

Про це премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив на брифінгу зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем під час візиту до Києва.

«Я впевнений, що ми знайдемо вихід, який буде на користь польських та українських фермерів і виробників», — сказав Туск.

Туск додав, що сторони відновлюють формат міжурядових консультацій. Це допоможе уникнути непотрібного напруження чи конфлікту інтересів.

Говорячи про блокаду кордону він зазначив, що вже готуються закони, які зроблять польських та українських перевізників рівними з точки зору європейського законодавства.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також повідомив, що обговорив з Туском створення чотирьох нових пунктів пропуску на спільному кордоні.

«Ми обговорили і хочемо запровадити спільний прикордонний та митний контроль, обмін митними базами даних, а також продовжити модернізацію наших пунктів пропуску. Ми обговорили питання створення ще чотирьох нових пунктів пропуску на додачу до 14 наявних КПП», — сказав Шмигаль.

Читайте також: На польсько-українському кордоні цьогоріч відкриють ще один пункт пропуску

Також він запропонував польському колезі розглянути можливість участі польської сторони в будівництві автобану «Краковець-Львів-Броди-Рівне».

Нагадаємо, Польща пропонуватиме зміни до угоди про лібералізацію перевезень між Європейським Союзом та Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus