Все прогнозовано і відсутні черги. АГРОТРЕЙД у 2023 відвантажив новим морським коридором 4 судна

У 2023 році Група АГРОТРЕЙД експортувала майже 350 тис. т зерна. З них частка власної агропродукції компанії склала 35% або 116 тис. т, сторонніх виробників — 65% або 230 тис. т.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Через глибоководні порти компанія експортувала 214 тис. т зерна, Дунаєм — 108 тис. т, наземним транспортом —24 тис. т.

«Попри те, що логістика через нестабільність і високі ціни торік була постійною проблемою, нам вдалося налагодити шляхи, що дозволяють торгувати з різних точок — коли чорноморські порти стали недоступними, ми почали експортувати Дунаєм. А відкриття нового «зернового коридору» суттєво спростило роботу. Ми почали його використовувати одними з перших в державі. Наразі він працює чудово — все прогнозовано і відсутні черги. Це стало можливим завдяки нашим військовим», — зазначив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи АГРОТРЕЙД Андрій Бут.

Відвантаження зерна (Фото: АГРОТРЕЙД)

За його словами, українським морським коридором компанія відвантажила 4 судна або 66 тис. т продукції. В минулому році «АГРОТРЕЙДу» вдалося повністю продати власний врожай 2022 року і експортувати Дунаєм рекордні для компанії обсяги озимого ріпаку — понад 30 тис. т.

Читайте також: АГРОТРЕЙД розповів, на яку культуру зробить ставку в 2024 році 

Як зазначили в компанії, крім озимого ріпаку, серед продукції найбільшим попитом на світовому ринку торік користувалися кукурудза, соя та пшениця, 

Протягом поточного маркетингового року «АГРОТРЕЙД» планує повністю експортувати власний врожай 2023 року, а також не збавляти темпів торгівлі.

Нагадаємо, завдяки роботі українського морського коридору, Україна відвантажила водним транспортом у грудні рекордну з лютого 2022 року кількість агропродукції — 6,1 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus