Reuters: Криза в Червоному морі може перешкоджати експорту зерна з України

Судна з зерном все частіше відхиляються від маршруту Суецький канал — Червоне море через атаки єменських хуситів. Для українського експорту такі події можуть бути кризовими.

Про це пише Reuters.

Україні вдалося збільшити експорт зерна до рівня, якого не було з часів до вторгнення росії, однак криза морських перевезень у Червоному морі створює новий виклик. Прохід через Червоне море дуже важливий, оскільки майже третина українського експорту через чорноморський коридор йде до Китаю.

Читайте також: Ставки фрахту в напрямку Китаю збільшилися через ризики в Червоному морі

За словами старшого економіста Міжнародної ради по зерну Олександра Каравайцева, за новою експортною схемою Україна також постачає зерно до Пакистану, вперше після вторгнення росії. 

«Ситуація в Червоному морі, ймовірно, буде перешкоджати далеким перевезенням з України», — сказав Каравайцев.

В свою чергу, європейський трейдер вважає, що загальний обсяг морських поставок з України продовжить зростати, оскільки минулого тижня українська кукурудза була продана до Китаю, незважаючи на ризики, пов’язані з Червоним морем.

Нагадаємо, з початку роботи українського морського коридору експортовано 18 млн т вантажів до 32 країн світу. З них 12,7 млн т — агропродукція.

Виконано за допомогоюDisqus