В АГРОТРЕЙДі назвали найбільш врожайні культури 2023 року

У 2023 році найбільш врожайними культурами для Групи АГРОТРЕЙД стали соя, кукурудза та озимий ріпак.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Результати обмолоту сої та кукурудзи перевищують 130%, а ріпаку — 115% від запланованих показників.

«Ми з року в рік вдосконалювали технології, добирали кращі сорти і гібриди. Це і принесло свої плоди. Щодо сої, то ми ретельно підійшли до підготовки грунту, норм і способів посіву. Також у нас були чудові системи живлення й захисту. А контроль втрат здійснювався декілька разів на день. Тому вони і не перевищували одного відсотка. З озимим ріпаком ми почали працювати приблизно 5 років тому, увесь цей час поліпшуючи технології. Тут велике значення мають якість посіву та осінній захист, який впливає на формування рослин і їхній потенціал врожайності», — розповів директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Він додав, що для підживлення озимого ріпаку використовували і рідкі, і сухі добрива. В АГРОТРЕЙДІ озимий ріпак захищають до початку збирання, торік це дозволило одержати історичний для компанії рекорд врожайності культури на Сумщині.

Читайте також: АГРОТРЕЙД розповів, на яку культуру зробить ставку в 2024 році

 Загалом посівна структура Групи АГРОТРЕЙД у 2023 році складалася з:

  •  озимого ріпаку — 15 тис. га;
  •  ярої пшениці — 10,8 тис. га;
  •  соняшнику — 13 тис. га;
  •  кукурудзи — 8,3 тис. га;
  •  сої — 4,8 тис. га;
  •  озимої пшениці — 4 тис. га;
  •  гірчиці — 2,3 тис. га;

Як повідомлялося раніше, збільшення площ під олійними культурами в Україні буде актуальне у 2024 році через зменшення площ під зерновими.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus