В Україні створять реєстр виробників технічної коноплі

Мінагрополітики працює над створенням реєстру виробників технічної коноплі та механізму відбору проб на вміст наркотичних речовин.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба відомства.

Наразі напрацьовуються нормативні документи згідно із Законом № 7457 «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності». Документ перебуває на підписі у президента.

Читайте також: Гетманцев: неправильно виробництво коноплі оподатковувати так само, як пшениці. Треба більше 

За словами Тараса Висоцького, Мінагрополітики вже працює над проєктом наказу про створення реєстру виробників технічної коноплі і проєктом постанови Уряду щодо регламенту відбору проб для аналізу вмісту наркотичних речовин.

«Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди буде вноситися інформація про виробників технічної коноплі. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова Уряду про Регламент відбору проб коноплі в період цвітіння», — сказав Висоцький.

Проєкт наказу буде оприлюднено для громадського обговорення.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 грудня ухвалила закон про легалізацію медичного канабісу. Розроблення нових наркотичних засобів або психотропних речовин із медичного канабісу дозволяється лише з метою їх застосування у медичних цілях або для наукової та науково-технічної діяльності.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus