На заході України запускають програму зі стимулювання вирощування гороху

Компанія «Західний контейнерний термінал» та міжнародний трейдер EU-Nomia LTD запускають програму зі стимулювання вирощування жовтого гороху в західній Україні.

Про це у коментарі Latifundist.com розповів директор «Західного контейнерного терміналу» Володимир Лопатинський та директор EU-Nomia LTD Онур Ватан.

Згідно з програмою, горох, вирощений на західній Україні, перероблятиметься на місці і потім доставлятиметься контейнерними поїздами через порти до кінцевого споживача в країни Азії. Аграрій зобовʼязується виростити певну кількість гороху, натомість компанія має викупити його за гарантованою ціною.

«Якщо ринок пішов вниз, то ми викупимо горох по гарантованій ціні і вона буде включати собівартість і мінімальний заробіток. Якщо буде вища ціна, то ми купимо по ринковій вищій ціні», — зазначає Лопатинський.

За його словами, аграрії західного регіону не потребують якоїсь фінансової допомоги, однак вони не можуть бути впевненими в тому, що зароблять, вирощуючи пшеницю чи кукурудзу.

Як зазначив Онур Ватан, після того, як Індія дозволила безмитний імпорт гороху, великі трейдери почали перенаправляли весь товар туди. Таким чином, ринки Пакистану, Бангладеш та ОАЕ практично вільні, тому попит на український горох буде.

Читайте також: Індія дозволила безмитний імпорт гороху 

Нагадаємо, Україна невдовзі може почати експортувати горох до Китаю. Китайська сторона підписала фітосанітарний протокол, він вже на опрацюванні в Держпродспоживслужбі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus