Польські протестувальники блокували два термінали на кордоні з Україною — джерело

Польські фермери частково блокували під'їзні колії двох терміналів на українсько-польському кордоні — Pryzmat Hrubieszów і PKP CARGO CONNECT.

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на топменеджера «Укрзалізниці».

«Сполучення залізничне там відбувається, все їде, ніхто нам не перекриває колій, але є часткове блокування під'їзних колій і окремих терміналів», — розповів він.

До того ж, в соцмережі Х польські протестувальники публікують дописи та відео блокування терміналів.

Протестувальник Маріуш Гесек закликає блокувати перевантажувальний термінал в Грубешові. 

«Грубешів, ми тримаємо перевантажувальний термінал, вже не вистачає терпіння, бо власник терміналу починає шантажувати старосту», — написав він в соцмережі Х.

Читайте також: Поляки заблокують всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також під’їзди до морських портів

За даними Latifundist.com, польські протестувальники в ніч з 13 лютого проникли на територію терміналу PKP CARGO CONNECT, однак охоронець викликав поліцію і вони були змушені його покинути. Пізніше на термінал приїхав заступник міністра сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак.

На одному з відео, яке опублікував фермер Губерт Ойдана Колодзейчак і протестувальники розмовляють з директором PKP CARGO CONNECT в Дорогуську та вимагають документи на товар.

Урядовець вимагав дані про те, скільки і яких товарів проїхало через кордон і куди вони попрямували далі. Директор PKP CARGO CONNECT натомість стверджував, що торгові асоціації не схвалили розповсюдження цих даних.

Крім того, на одному з відео у TikTok видно як учасники протесту під'їжджають до терміналу та вилазять на вагони.

Раніше стало відомо, що польські фермери заблокували один із заводів поблизу Грубешова, на який останніми днями надійшло українське кукурудзяне борошно.

Виконано за допомогоюDisqus