Економічний ефект від «коридорів солідарності» у минулому році сягнув €125 млрд

Економічний ефект від «коридорів солідарності» на кордонах з Україною протягом минулого року становив €125 млрд.

Про це сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє Укрінформ.

«Ми робимо все можливе, щоб зберегти дієздатність української економіки (в умовах війни — прим. ред.). Коли експорт з України був заблокований, ми відкрили так звані коридори солідарності. Протягом минулого року завдяки цим «коридорам» вдалося довести обіг до 125 мільярдів євро за рахунок торгівлі між Україною, Європейським Союзом та третіми країнами», — сказала вона.

Читайте також: Країни Євросоюзу в 10 разів збільшили закупівлю російського зерна. «Економічна доцільність» вища за інстинкт самовиживання? 

Вона наголосила, що ЄС підтримує Україну всіма доступними способами. Зокрема, санкції, запроваджені ЄС проти росії, «довели свою ефективність, вони глибоко уражають російську економіку, що була переведена на воєнні рейки».

Нагадаємо, ЄС може залучити Італію та Грецію до «коридорів солідарності», які допомагають експортувати українське зерно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus