Експерт назвав найбільш дефіцитні категорії добрив

Наразі в Україні спостерігається дефіцит технічного аміаку, оскільки до повномасштабного вторгнення його завозили в Україну з росії.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів власник «Каспіт трейд» Євгеній Воробйов.

«Частину наших потреб забезпечували внутрішні виробники — «Дніпроазот», «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) та Черкаський «Азот». Зараз тільки Черкаський «Азот» може частково продавати об’єм на ринок. Але він пропонує аміак у комплексі з послугою внесення. Не всім аграріям така послуга підходить», — каже Воробйов.

Минулого року «Каспіт трейд» спільно з компаніями-партнерами «Агроновація» та «Агросервіс» завезли в Україну технічний аміак. Та враховуючи складний логістичний ланцюжок поставок, об’єм реалізації був дуже обмеженим — всього 4 тис. т.

Читайте також: В Україні дефіцит аміачної селітри 

За словами Воробйова, з КАС наразі схожа ситуація. Основною проблемою постачання цього добрива на ринок є ускладнений логістичний ланцюжок, відсутність нових комплексів та неспроможність існуючих комплексів по перевалці на кордоні.

Нагадаємо, «Епіцентр Агро»  планує самостійно виготовляти карбамідно-аміачну суміш та рідкі комплексні добрива, що використають під час посівної 2024. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus