Danone планує продати свої російські підприємства бізнесмену, пов'язаному з Чечнею — FT

Danone планує продати свій російський бізнес члену встановленого кремлем керівництва, пов’язаного з племінником лідера Чечні Рамзана Кадирова, через сім місяців після того, як володимир путін наказав конфіскувати активи французької компанії.

Про це пише Financial Times.

Danone хоче продати ребрендинг Life & Nutrition російській молочній компанії Vamin Tatarstan, що належить 29-річному Мінтімеру Мінгазову.

Мінгазов був призначений до правління Life & Nutrition цього літа незабаром після того, як кремль передав контроль над бізнесом Якубу Закрієву, 33-річному племіннику Кадирова.

У листі, надісланому російському міністру сільського господарства Дмитру Патрушеву, з яким ознайомилося FT, Айрат Мухамадєєв, директор новоствореної компанії, що належить Ваміну Татарстану, заявив, що компанія погодилася заплатити 17,7 млрд рублів ($191,5 млн) за контроль над російським підприємством Danone. 7,7 млрд рублів підуть на обслуговування боргу, а решта — на оплату капіталу Danone у компанії.

Читайте також: Danone відреагувала на «націоналізацію» своїх російських активів

Двоє людей, обізнаних у справі, підтвердили, що французька група дійсно планувала продаж компанії Vamin. Danone відмовився від коментарів.

У листі до міністра Мухамадєєв зазначив, що ціна угоди представляє 56% дисконт до ринкової вартості бізнесу згідно з незалежною оцінкою, на яку посилається компанія.

Danone наразі списав понад 700 млн євро своїх операцій у росії з моменту їх арешту, а також додаткову амортизацію на 500 млн євро в липні минулого року через падіння вартості рубля.

Зазначимо, що 2 березня 2022 р. Danone зробила офіційну заяву, що не має наміру йти з російського ринку. Danone зазначила, що ключовим пріоритетом компанії на рф є співробітники, їхня безпека та підтримка безперебійної роботи бізнесу. Пізніше компанія опублікувала заяву на підтримку українського народу та усіх, «хто страждає від звірств війни». 

7 березня в компанії Danone повідомили про те, інвестиції у російське представництво будуть призупинені. 

У жовтні 2022 р. компанія повідомила про рішення передати контроль над своїм молочним бізнесом у росії. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus