Я б заблокував інший кордон — польський урядовець визнав, що українське зерно не потрапляє на ринок його країни

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що інформація про розвантаження українського зерна у Польщі не підтвердилася.

Про це повідомляє PAP.

Колодзейчак зазначив, що українське зерно наразі проходить через Польщу транзитом і не імпортується до країни.

«Ні пшениця, ні кукурудза, ні ріпак. Ці продукти тут не залишаються», — сказав він.

За словами Колодзейчака, за останні кілька тижнів надійшла інформація про нібито розвантаження українських товарів у Польщі, які мали б лише пройти транзитом через країну.

«Жодна з цих відомостей не підтвердилася», — заявив польський урядовець.

Він додав, що водночас треба бути уважними до таких ситуацій і повідомляти про можливі порушення.

Читайте також: Україна розглядає варіанти заборони імпорту агропродукції з Польщі — Сольський 

«Якби я протестував сьогодні, я б заблокував інший кордон. Я не хочу нікому тут натякати, але Польща ввела ембарго на продукти з України, які нас найбільше турбують. Німеччина, ми також бачимо протести в Німеччині і голоси німецьких фермерів, що вони не хочуть цих продуктів з України, де можна побачити, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на ці продукти, які викликають занепокоєння, і німецький ринок також був відібраний у нас українською продукцією», — зауважив Колодзейчак.

Урядовець вважає, що слід запровадити квоти на товари з України, що надходять до ЄС та зробити більш ефективним їхнє транспортування за межі ЄС.

«Наразі ми даємо себе витіснити із західноєвропейських ринків, і це факт», — зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого польські фермери перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині». Вони відкрили вагон і розсипали українське зерно на колії. Пізніше міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський повідомив, що кукурудза, яку польські протестувальники висипали з вагону, йшла транзитом в Німеччину.

Виконано за допомогоюDisqus