Поки польські аграрії страйкують, росія забирає в них ринок Марокко — трейдер

Страйки та протести не йдуть на користь польському експорту зерна, країна вже втратила на 11% ринок Марокко.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник трейдингової компанії «Агроойлтрейд» Сергій Орловський.

«Прогнозують, що втратить до 20%, бо, поки тут страйкують, туди везе росія. Марокко просто не хоче мати справу з цим всім, що тут (в Польщі, — прим. ред.) відбувається», — розповідає Орловський.

Він зазначив, що до початку повномасштабної війни в Україні, Польща експортувала 3 млн т зерна, зараз ця цифра в рази більша.

Читайте також: Нова хвиля істерії в Польщі: байки про «гнилу кукурудзу», бойкот українських товарів і погрози покупцям зерна 

«Тобто польським фермерам ця історія відкрила світову торгівлю зерном. Раніше експорт польського збіжжя був локальним, зараз за рахунок того, що почали припливати великі кораблі, з’явилася можливість експортувати в Африку, Азію. Вийти на світовий ринок», — додає трейдер.

Нагадаємо, Польща хоче замінити чинне національне ембарго на зерно двосторонньою угодою з Україною та обмежити імпорт цукру, м'яса птиці, яєць, замороженої малини, яблучного соку, соняшникової та ріпакової олії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus