Перші порушники, які розсипали українське зерно на кордоні, вже постали перед судом у Польщі — Шмигаль

Перші порушники, які розсипали українське збіжжя з зерновозів на кордоні з Польщею, вже постали перед судом, Їм загрожує до пʼяти років позбавлення волі.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на форумі «Україна. Рік 2024», пише Forbes.ua.

«Протести відбуваються на фоні війни, тобто є підтримка радикальних і проросійських політичних сил на території Євросоюзу, зокрема в Польщі», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Невідомі висипали українську кукурудзу неподалік від польського Бидгоща — трейдер 

За його словами, через це відбуваються такі випадки, як розсипання українського зерна.

«Польський уряд реагує, порушуються відповідні справи, перші порушники вже постали перед судом, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі», — додав Шмигаль.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого польські фермери перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині». Вони відкрили вагон і розсипали українське зерно на колії.

23 лютого на залізничній станції Дорогуськ (Польща) невідомі пошкодили українську сільгосппродукцію. Відкрито три зерновози з ріпаком. Це транзитний вантаж, який прямує до Німеччини (Гамбург).

25 лютого на проміжній станції неподалік від польського Бидгоща невідомі відкрили 8 вагонів з кукурудзою, що прямували з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus