Польський уряд хоче запровадити суттєві обмеження на імпорт чутливих товарів із України

Польща хоче замінити чинне національне ембарго на зерно двосторонньою угодою з Україною та обмежити імпорт цукру, м'яса птиці, яєць, замороженої малини, яблучного соку, соняшникової та ріпакової олії.

Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський на парламентських слуханнях у сеймі в четвер, пише Інтерфакс-Україна.

«Через надмірне відкриття території Європейського Союзу для припливу товарів з України найбільших втрат зазнали польські фермери. Немає сумнівів, що Україні потрібно допомогти, але відкриття (європейського ринку — прим. ред.) для імпорту сільгосппродукції до ЄС не може бути таким, як зараз, тому що фермери з Польщі та інших країн ЄС не зможуть витримати конкуренції», — сказав Секерський.

Він наголосив, що польський уряд хоче запровадити суттєві обмеження на надходження чутливих товарів з України, включно з детальним і навіть обмежувальним контролем на кордоні.

Читайте також: Латвія стала першою країною в ЄС, яка заборонила імпорт зерна з росії та білорусі

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві відбудеться зустріч представників урядів Польщі та України, на якій обговорять питання розблокування польсько-українського кордону.

Виконано за допомогоюDisqus