В Україні планують ввести кешбек за купівлю товарів вітчизняного виробництва

Українці зможуть отримати компенсацію частини оплати товарів і послуг, які вироблені в Україні. Нова державна програма кешбеку називатиметься «Купуй українське».

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на презентації платформи «Зроблено в Україні» в Києві, пише «Інтерфакс-Україна».

«За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку», — сказав він.

За словами президента, програма розрахована на те, щоб українські гроші «залишилися в Україні та працювали в Україні».

«Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні», — зазначив Зеленський.

Він додав, що новостворена платформа «Зроблено в Україні» має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави і підприємців.

Читайте також: В Україні стартувала перша хвиля подачі заявок на гранти для переробних підприємств

Глава держави зазначив, що триває робота і над іншими державними програмами, які дадуть змогу вітчизняному виробнику масштабувати роботу.

«Це державні гранти, кредити, стимулювання виробництва, попиту через український кешбек, допомоги на зовнішніх ринках», — зауважив президент.

Нагадаємо, у 2023 році 40% грантів програми «єРобота» отримали аграрії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus