Страховики вважають пошкодження українського зерна на станції в Польщі форс-мажором — трейдер

Висипання українського зерна на польському кордоні страхові компанії вважають форс-мажором.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник трейдингової компанії «Агроойлтрейд» Сергій Орловський. Його вантажі двічі постраждали на кордоні у Польщі.

«Польська сторона на станції (Дорогуськ, — прим. ред.) допомагала, дала всіляку допомогу, термінал, який робить перегрузки поміг, втрутилися. По охоронцях не можу нічого відповідати, по цьому одному вагону (йдеться про інцидент, що стався 24 лютого, — прим. ред.), вони вважають, що цей інцидент не дуже такий великий», — каже Орловський.

Він додав, що коментар від правоохоронних органів Польщі з приводу цих інцидентів буде наданий десь за тиждень.

Читайте також: Перші порушники, які розсипали українське зерно на кордоні, вже постали перед судом у Польщі — Шмигаль 

«Компанії, які займаються страхуванням (вантажів, — прим. ред.), вони вважають, що це обставини непереборної сили і це відноситься до форс-мажору. Ми це питання зараз вивчаємо, цю юридичну сторону, є це форс-мажором чи ні, чи дасть орган типу Торгово-промислової палати про це повідомлення», — додав Орловський.

Зазначимо, що форс-мажорні обставини можуть бути підставою для звільнення страхової компанії від відповідальності за невиплату страхового відшкодування.

Раніше повідомлялося, що частину українського зерна, розсипаного в Котомежі, утилізують або продадуть для виробництва біогазу.

Виконано за допомогоюDisqus