40% грантів програми «єРобота» отримали аграрії — Мінекономіки

З початку дії урядової програми «єРобота», за якою можна отримати гранти для започаткування або розвитку переробних підприємств, було видано 482 гранти на загальну суму 2,5 млрд гривень. У 2024 році підприємцям планують надати 1 тис. таких грантів.

Про це в інтервʼю Укрінформу розповіла заступниця міністра економіки Надія Бігун.

«Майже 40% — аграрії в цій програмі. Близько 14% — деревопереробка, а далі легка промисловість, швейне виробництво, потроху різного. 25% учасників програми відкрили виробництво, до цього вони не мали його», — повідомила Бігун.

Вона нагадала, що цьогоріч запроваджують програму компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва, яка діяла кілька років тому.

Читайте також: Компенсація за купівлю вітчизняного обладнання дозволить аграріям повернутися до поставлених на паузу проєктів — думка 

«З початку війни зупинилася, але ми побачили, що вона дуже непогано спрацювала. Ми стимулюємо кінець ланцюга, але цей стимул фактично збільшує обсяги виробництва в усьому ланцюгу. Аграрій купує техніку, більше техніки виробляється. Відповідно, на цю програму закладено мільярд гривень на цей рік, компенсація — 25%. І будемо мати приблизно на чотири мільярди виготовленої української техніки сільгоспвиробництва», — додала Надія Бігун.

Як повідомлялося раніше, програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus