В українському уряді заперечили ведення переговорів про можливе закриття кордону з Польщею

Україна та Польща змогли знайти спільну мову і працюють над конструктивним рішенням, яке допоможе розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів обох країн.

Про це повідомив заступник міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка.

«4 години дуже насичених переговорів з Міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофом Гетманем і сільського господарства Польщі Чеславом Секерським. Одна з найбільш насичених і інтенсивних зустрічей за моє професійне життя. Ті підходи, які запропонував Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час виcтупу на польсько-українському кордоні, є важливими для побудови можливого порозуміння», — заявив Качка.

За його словами, під час переговорів закриття кордону між країнами не згадувалось, оскільки припинення торгівлі навіть на день буде «надто болісним». Торгівля між країнами в річних параметрах становить $11,7 млрд.

Читайте також: Україна запропонувала Польщі 5 кроків з деблокади кордону 

Віцепрем'єр із відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков також підтвердив, що ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею.

«Ніхто з української сторони не веде переговори про закриття кордонів з Польщею. Для нас стабільно працюючий кордон — це питання виживання у війні з російським агресором. Ми з великою повагою ставимося до дружньої Польщі і запропонували конструктивні рішення, а також зробили кроки назустріч для зняття напруження на кордоні. Очікуємо відповідні рішення збоку польського уряду, щоб ситуація не зайшла в глухий кут», — зазначив міністр.

В середу, 28 лютого, польський премʼєр-міністр Дональд Туск заявив, що Україна та Польща ведуть переговори з українською стороною про тимчасове закриття кордону та обмін товарами.

Виконано за допомогоюDisqus