Польський перевізник вимагає від фермерів 1,3 млн злотих компенсації за блокування колій

Польська компанія LHS залізничні шляхи якої були заблоковані польськими фермерами, вимагає від них компенсації завданих збитків. За один день протесту вони виставили фермерам рахунок на 1,3 млн злотих.

Про це пише Farmer.pl.

Аграрії перекривали 20 лютого широкі колії LHS, якими зерно з України потрапляє до Польщі.

Блокаду було знято в перший же день, і фермери отримали листа, в якому LHS погрожувала ввести наслідки.

«У зв’язку з триваючими протестами фермерів і спричиненими ними незаконними блокуваннями наших станцій і колій, у тому числі неприйнятним встановленням перешкод на коліях, а також ходьбою по коліях без відповідної підготовки та згоди менеджера залізничної інфраструктури, PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa висловлює глибоку стурбованість та рішучу опозицію до таких дій. Ці абсолютно невиправдані та вкрай шкідливі для нашої компанії та наших партнерів дії спричинили значні фінансові збитки в перший же день, піддали нас претензіям клієнтів та завдали шкоди нашому іміджу», — написали представники LHS у листі до фермерів.

Читайте також: Страховики вважають пошкодження українського зерна на станції в Польщі форс-мажором — трейдер

В компанії надали список конкретних збитків.

Як повідомлялося раніше, польські фермери частково блокували під'їзні колії двох терміналів на українсько-польському кордоні — Pryzmat Hrubieszów і PKP CARGO CONNECT.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus