Фермери розпочали масштабний протест у Варшаві

У середу, 6 березня, польські фермери розпочали масштабну акцію у Варшаві.

Про це повідомляє Polsat News.

Об 11:00 фермери розпочали акцію перед офісом прем'єр-міністра. Це ускладнило рух транспорту по всьому місту. Під'їзні шляхи до столиці також заблоковані.

Ще до початку страйку з’явилась інформація про перші інциденти, пов'язані з масовою присутністю фермерів у столиці. Серед іншого, перед будівлею канцелярії прем'єр-міністра були підпалені шини, а також труна, яка символізувала польське сільське господарство.

За повідомленнями журналістів Polsat News, фермери несуть антиукраїнські плакати.

«Ми тут, щоб розповісти прем'єр-міністру про те, що нам болить, про що він повинен знати. Зелений курс, все, що з ним пов'язано, і захист польських кордонів від напливу неконтрольованих продуктів з України, росії та білорусі. Це те, що нам болить… Цей Зелений курс — це кінець для нас усіх. Якщо уряд не захистить нас, ми пропадемо. Польща зникне. Ми всі об'єднані разом. В єдності — сила, ми не дозволимо розділити фермерів», — сказав один з лідерів протесту під час свого виступу.

Читайте також: Польські фермери продовжать блокувати кордон до кінця квітня 

Фермерам не дозволили в'їхати до Варшави з тракторами  були встановлені загородження і шипи, щоб перешкодити фермерам в'їхати в столицю. Після виступів демонстранти попрямували до будівлі Сейму — фермери вимагатимуть, щоб до них вийшов спікер Шимон Головня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus