Доходи Кернела у 2 кварталі 2024 ФР зросли майже вдвічі — звіт

Консолідований дохід «Кернела» у 2 кварталі 2024 фінансового року знизився на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року до $1 044 млн через зниження цін на зерно та соняшникову олію. Водночас доходи в жовтні-грудні 2023 року зросли майже вдвічі порівняно з попереднім кварталом завдяки збільшенню експорту через чорноморські порти, які були недоступні для операцій протягом перших трьох місяців 2024 фінансового року.

Про це йдеться у звіті компанії за жовтень-грудень 2023 року.

Валовий прибуток компанії за останні три місяці 2023 року знизився на 26% порівняно з аналогічним періодом минулого року, але зріс у 4,2 рази порівняно з попереднім кварталом і склав $218 млн.

Кернел розширив власний флот, придбавши ще одне судно

Читати також

EBITDA сегменту переробки олійних культур за звітний період склала $76 млн, що на 15% більше порівняно з минулим роком і на 30% більше порівняно з попереднім кварталом. Цьому зростанню сприяли високі обсяги продажів соняшникової олії та шроту, високі сезонні рентабельності, а також внесок бізнес-напрямку відновлюваної енергетики.

Сегмент інфраструктури та торгівлі досяг $37 млн показника EBITDA у 2 кварталі 2024 фінансового року, що свідчить про значне п’ятикратне зростання порівняно з попереднім кварталом.

EBITDA компанії в сегменті сільського господарства був на рівні $103 млн завдяки прискореному продажу сільськогосподарських культур у звітному періоді.

Загалом показник EBITDA за 2 квартал 2024 фінансового року в 10 разів перевищує рівень попереднього кварталу, що відображає суттєве покращення умов роботи з огляду на доступність українських чорноморських портів для експортних операцій.

Нагадаємо, відновлення «Трансбалктерміналу» «Кернела», який був пошкоджений внаслідок російської атаки, може зайняти 1,5-2 роки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus