Обмежити імпорт українського цукру до ЄС просять не фермери, а корпорації — Сольський

За обмеження імпорту українського цукру до Європейського Союзу в основному виступають великі компанії, а не фермери. 

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів під час ток-шоу «Української правди».

«Це взагалі ширша дискусія, і не про фермерів. От про цукор. Дуже часто з Польщі й з інших європейських країн також звучить вимога додати до продукції, яка йде з України і на яку треба розповсюдити обмеження, цукор. Це не фермери європейські ставлять це питання, а великі підприємства, корпорації», — сказав міністр.

Він зазначив, що цукор в Європі зараз вдвічі дорожчий ніж перед війною і у 2022-23 роках деякі європейські компанії завдяки цьому збільшити прибуток вдвічі.

Читайте також: Ми думаємо над організацію коридору для експорту українського цукру на азійський ринок — Дудка 

«Українські компанії теж добре заробили, це правда, експортуючи в тому числі багато в Європу», — зауважив Сольський.

Міністр додав, що оскільки вимоги з боку європейців обмежити імпорт цукру стосуються лише української продукції, а про бразильську не йдеться, то Україні «треба захищати свої інтереси».

Нагадаємо, Європейська комісія дозволила Україні експортувати у 2024 році до країн блоку 320 тис. т цукру. Минулого року цей показник складав 500 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus