На Херсонщині збільшать площі під баштанними культурами у 5 разів

На Херсонщині цьогоріч збільшать площі під баштанні культури до 1000 га.

Про це в марафоні «Суспільне. Спротив» повідомив виконувач обов'язків директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.

«Якщо минулого року у нас було посіяно не більше 200 гектарів саме херсонських кавунів, то цього року ми плануємо збільшити показник до тисячі гектарів. І також інших овочевих культур — картоплі, томатів збільшимо майже до п'яти тисяч гектарів. Оскільки це продукція дефіцитна і ціна на неї велика, тому деякі фермери переходять саме на цю продукцію», — розповів Юнусов. 

За його словами, це стало можливим через збільшення розмінованих площ. Станом на ранок 28 лютого на Херсонщині очистили 184 гектари сільськогосподарських земель.

Читайте також: В Україні цьогоріч планують збільшити потужності зберігання овочів на 40 тис. т

«Посівна в нас тільки розпочинається. Днями почався посів гороху, а вже основна посівна почнеться в березні — десь у першій декаді, залежно від погоди. Плануємо засіяти ще майже 70 тис. га. З них 45 тис. га соняшнику, 16,8 га — ярової пшениці, решта — це технічні культури», — зазначив Юнусов.

Він додав, що цьогоріч розмінували вже 40 тис. га, а загалом у 2024 році планується розмінувати 240 тис. га  земель сільгосппризначення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus