Ставки фрахту на перевезення зерна з дунайських портів України знизилися — Atria Brokers

На поточному тижні ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів України переважно знижувалися. Фрахт для хендісайзів з глибоководних портів Одеси залишився на рівні минулого тижня.

Про це повідомила компанія Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА). 

Станом на 7 березня ставки на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїлу до східного узбережжя Італії знизилися на 2-3 $/т до 38-39 $/т. На 1 $/т опустилися ставки до Мармари — до 26-27 $/т. Також на 1 $/т знизилися максимальні рівні ставок у напрямку іспанської Севільї — до 48-49 $/т.

Читайте також: Spike Brokers: У березні очікується скорочення темпів відвантаження агропродукції через морські порти 

Своєю чергою, мінімальні рівні у напрямку решти Іспанії зросли на 1 $/т — до 44-45 $/т. Без змін залишилися ставки до східного узбережжя Греції — 30-32 $/т, східного Середземномор’я — 35-37 $/т та Ізраїлю — 41-42 $/т.

Ставки фрахту на перевезення кукурудзи хендісайзами з глибоководних портів по ключовим напрямкам залишилися без змін:

  • до середземноморського узбережжя Єгипту — 30-32 $/т,
  • до Італії — 32-33 $/т,
  • до Іспанії — 34-35 $/т 
  • до Тунісу — 36-38 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з глибоководних портів до Китаю становить 62 $/т, що у межах рівнів попереднього тижня (60-63 $/т).

Фрахт на перевезення кукурудзи баржами на Констанцу знизився на 1 €/т до 12-13 €/т. Для соняшнику ставки на Русе/Сілістра також опустилися на 1 €/т до 17-18 €/т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus