Кубраков: Український експорт, який йде транзитом через Польщу, зменшився в три рази порівняно з 2022 роком

Обсяги української агропродукції, яка йде транзитом через Польщу, наразі складають третину експорту 2022 року.

Про це повідомив в інтерв’ю виданню РБК-Україна віцепрем'єр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише Укрінформ.

«Український експорт, який йде транзитом через Польщу, зменшився в три рази порівняно з 2022 роком. У пікові місяці 2022-го ми експортували близько мільйона тонн аграрної продукції. Зараз тим самим шляхом ми експортуємо десь 350-370 тис. т. Все інше у нас іде Чорним морем, Дунаєм. Тобто ніяких загроз для ринку Польщі наша агропродукція не несе. І є вже офіційне підтвердження польських урядовців, нарешті вони погодилися з тим, що наша аграрна продукція не потрапляє на їхній ринок — вона транзитом проходить далі», — зазначив Кубраков.

Читайте також: Я б заблокував інший кордон — польський урядовець визнав, що українське зерно не потрапляє на ринок його країни 

Він додав, що українська сторона намагається комунікувати з польським суспільством і, зокрема з польськими фермерами через усі можливі механізми — асоціації, медіа, послів, щоб донести до них інформацію про структуру українського експорту.

Нагадаємо, Європейська Комісія проводить оцінку щодо можливості запровадження блокування імпорту до Євросоюзу сільгосппродукції з росії. 

Виконано за допомогоюDisqus