Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін

Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС — 18,8 грн/т з ПДВ, на аміачну селітру — 17,7-18,1 грн/т, з ПДВ. 

Про це повідомляє Інфоіндустрія.

«Селітра купується аграріями на початку березня дуже активно, сезон насправді гарячий. Весна почалась із дивної ситуації — карбаміду у вільному доступі у виробника майже немає, за КАС черга і ціна на КАС вища за ціну аміачної селітри», — йдеться у повідомленні.

Це сталось через те, що селітра в січні — лютому була менш популярною через швидку весну, потепління та майже відсутність мерзло-талого ґрунту на полях України. З 19 лютого OSTCHEM анонсував зниження цін на селітру на 2,7 тис. грн/т, в результаті чого «в березні ринок буквально закипів».

КАС вагонними або крупними партіями дистриб’ютори продавали за цінами 17-17,5 тис. грн/т, аміачну селітру — 16,6-17,5 тис. грн/т, з ПДВ.

«Саме зараз продаж селітри в піку за останні місяці, трейдери відзначають високу активність, селітри на складах достатньо, а виробники в лютому поставили аж 71 тис. т нітрату амонію в ринок. Швидке потепління може стрімко обірвати попит, але схоже, що аграрії відкладали закупки та не викреслили аміачну селітру із переліку необхідних добрив», — пише видання.

Читайте також: OSTCHEM знизив роздрібні ціни на мінеральні добрива

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus