У Європарламенті закликають терміново ввести ембарго на російське зерно

Представники більшості політичних груп у Європарламенті виступили за введення санкцій на продукти харчування та сільгосппродукцію з росії та білорусі.

Про це пише DW.

Обмежувальні заходи в цьому секторі Європарламент обговорив під час екстрено внесених до порядку денного вівторка, 12 березня, дебатів. Досі ця категорія товарів не підлягала санкціям Європейського Союзу.

Терміново ввести ембарго на російські агропродукти закликав від імені групи найбільшої в Європарламенті Європейської народної партії поляк Анджей Халіцький. Він заявив, що його колеги чекають від Єврокомісії законопроєкту, який буде представлений на засіданні Ради ЄС.

Читайте також: Україна готова прийняти обмеження в торгівлі з ЄС, але закликає блок заборонити імпорт російського зерна — FT

«росія вкидає своє продовольство в Європу і використовує його як зброю. Зараз ми спостерігаємо зростання імпорту продовольства і зернових з росії та білорусі за демпінговими цінами. Це вкрай тривожна тенденція», — сказав він.

Згідно зі статистичними даними, у Нідерландах цей імпорт зріс на 70% порівняно з показниками річної давності, а в Іспанії, Німеччині та Італії — на 40%.

«Торгівля ЄС із державою-агресором росією і білоруссю, яка її підтримує, аморальна і має бути припинена. Виручка служить військовим цілям агресорів, а це працює проти українців і проти всіх нас», — заявив литовський депутат Пятрас Ауштрявічюс.

Нагадаємо, 8 березня Сейм Польщі прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus